Pasquale-Natuzzi-58b54beb111da1.jpg

Pasquale Natuzzi

"A legőszintébb szenvedélyünket fektetjük mindabba, amit teszünk a tökéletesség, a szépség és a külső-belső harmóniánk keresésében. Minden egyes nap olyan, mintha a legelső lenne.
Szilárd meggyőződésem, hogy a vállalkozói lét együtt jár a közös gyarapodás iránti elkötelezettséggel, mind a közösségünk, mind pedig az ország számára.

A munkánk iránti szeretet: ez tett minket a világ legnagyobb művészeivé."

DÍJAK

ÉLETRAJZ

Pasquale Natuzzi Materaban született, Santeramoban él, nős, 5 gyermek édesapja. Egy bútorasztalos fiaként 19 éves korában nyitotta meg első műhelyét Tarantoban. 1962-ben Materaba költözött, ahol 1967-ben ipari szinten kezdett el kanapékat gyártani. 1972-ben megalapította a Natuzzi Salotti S.r.l.-t, majd egy évvel később, miután egy tűzesetben teljesen leégett a gyára, Santeramo in Colle-ba (Bari, Olaszország) helyezte át üzletét. Mind a mai napig itt található a Csoport központja. A 80-as években, egy USA-ban tett látogatása során, Pasquale Natuzzi meglátta a lehetőségét annak, hogyan tegye a bőrkanapékat a tömegek számára elérhetővé, és 1985-ben megalapította a Natuzzi Upholstery Inc.-t, New York-i székhellyel. Sikerét az Egyesült Államokban mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 1993. májusában cége bejegyzésre került a Wall Street-en, ami ugródesza volt a Natuzzi számára, hogy más piacokat is meghódítson. 1998. volt az az év, amikor megnyílt a Natuzzi Americas' központ High Point-ban, Észak Karolinában. Az épületet Mario Bellini tervezte.

Mialatt folytatta terjeszkedését az észak-amerikai piacon, a Csoport megerősítette jelenlétét Európában és Olaszországban, ahol is a 90-es években megnyílt az első Divani & Divani by Natuzzi üzlet.

A cég gyarapodása iránti szenvedélyének és elhivatottságának elismeréseként 2001. decemberében a Bari Egyetem Neveléstudományi Karának díszdoktori címével tüntették ki. 2008-ban Pasquale Natuzzit beiktatták az American Furniture Hall of Fame tagjai közé, elsőként kapva meg ezt az elismerést nem-amerikai állampolgárként.

ÉLETRAJZ
Bővebb tájékoztatás

KAPCSOLAT

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store