Open-Art-596ddfb07c2c34.jpg

Open Art

A Natuzzi és a művészeti világ egyesüléséből jött létre a Natuzzi Open Art.

Ez a törekvés Pasquale Natuzzinak a szépség, és annak is egyik legnemesebb megjelenési formája, a művészet iránt érzett rendkívüli szenvedélyéből fejlődött ki. A Natuzzi Open Art ötlete 2007-ben fogant egy Arnaldo Pomodoro-val történt együttműködés kapcsán a Milánói Nemzetközi Bútorkiállítás ideje alatt. A projekt 2009. áprilisában vált hivatalossá. Célja, hogy bevonzza a művészetet a Natuzzi áruházak falai közé, és bárki számára elérhetővé, “nyitottá” tegye azt. A Natuzzi Open Art előrevetíti a lehetőségét, hogy a legkülönbözőbb hátterű kortárs művészekkel együttműködve olyan helyspecifikus műalkotásokat hozzanak létre, melyek majd a Natuzzi zászlós áruházain belül kelnek életre szerte a világon. Az első együttműködésre Giacomo Benevelli szobrásszal került sor, melyet azután a Nicola De Verme-vel és Gianni Basso-val való partneri kapcsolat követett. A legutóbbi projekt Adrien Missika, francia művész nevéhez köthető, aki 2015 decemberében a  Miami-i Natuzzi áruházban egy művészeti installációt állított össze.

2009

2009

GIACOMO BENEVELLI: MATER NATURA

Dísztárgyak, márvány és bronz szobrok kollekciója, az anyaság és természet témáját körbejárva. Készítője Giacomo Benevelli, aki az egyik legnagyobb képviselője a kortárs absztrakt szobrászatnak. A kollekció születése a művész azon vágyának köszönhető, hogy a dísztárgyakban rejlő lehetőséget az egyszerű funkcionalitáson túl ötletes dizájnnal is gazdagítsa, felruházva azokat művészi értékekkel. A műalkotások közül számos részévé vált a Natuzzi kollekciónak.

2007

2007

ARNALDO POMODORO: ASTA CIELARE

“Asta cielare”, a tekintélyes Pasquale Natuzzi Kollekcióból, készítője Arnaldo Pomodoro, olasz mesterszobrász és aranyműves. A szobor egy földön álló, impozáns 5,2 méter magas, bronz műalkotás, készítésénél színskálák fény-árnyék játékát kihasználva, összhangban a Pasquale Natuzzi Kollekció tónusaival és tiszta vonalvezetésével. Immanens a térben, ugyanakkor erősen ki is emelkedik környezetéből Arnaldo Pomodoro szobra.

2010

2010

Dísztárgyak variációja, melynek dizájnere az eklektikus stylist és látnok, Nicola Del Verme. Két látszólag különböző világ tökéletes szintéziseként lett kitalálva, mint amilyen a lakberendezésé és a divaté. Rideg dizájnú darabok, melyek művészien ívelnek át szomszéd világokat, mint például a szobor és fénykép. A SECRETLY-ben benne van az emlékezet ereje és értéke: egy, ami kedves és intim, egy pedig, ami felébreszti egy emlék édes illatát vagy a titkában rejlő sötét szorongást.  

2012

2012

GIANNI BASSO: FORMAE AQUAE

Lenyűgöző fénykép válogatás a víz tematikájában, készítője Gianni Basso, nemzetközi dizájn és életstílus fényképész. Műszaki eltökéltséggel és költői megérzéssel kapta el a művész a víz karakterének ellentétességeit a színeken, formánkon és festői mozdulatokon keresztül. A kifinomult tökéletesség soha véget nem érő keresése, ez az a szépséggel teli állandó feszültség, ami egyesítette a Natuzzi és Basso világát, akik együtt új művészi perspektívákat fedeztek fel.

2015

2015

ADRIEN MISSIKA

A Natuzzi Miami-i zászlós áruházának megnyitó ünnepsége alkalmából 2015. december 2-án, szerdán egy helyspecifikus installációt mutat be Adrien Missika (Párizs, 1981.). Adrien Missika-t, a francia születésű, jelenleg Berlin és Mexico City között ingázó művészt Myriam Ben Salah kurátor hívta meg elismerésül azon képességéért, hogy le tudja fordítani egy adott környezettel kapcsolatos személyes tapasztalatait a művészet nyelvére, majd ezeket különböző média formákban jeleníti meg, a szobortól a fényképig, az installációtól a videóig. A projekt lehetővé teszi Missika-nak, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljön Apuliával – a történelem által fertőzött földdel – és a vállalattal, mely minden ilyen szempontból kötődik a dizájnhoz és a gyártáshoz, ugyanakkor az anyagokkal kapcsolatos kutatásokhoz és a technológiai kísérletezésekhez is.

2013

2013

FABRIZIO PLESSI: THE SHAPE OF ENERGY

Lobbanékony hatású műalkotás Fabrizio Plessi-től. A dinamika, a változás és az energia ünneplése, mely mindig is a hajtóerőt jelentette Pasquale Natuzzinak és cégének. A láva ősi, hipnotikus szépsége – a művész alkotásának alapvető motívuma –, mely úgy tűnik, mintha a műalkotás és a bútorelemek között folyna.

legyen naprakész a Natuzzi világával kapcsolatban
Bővebb tájékoztatás

KAPCSOLAT

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store