Faq-58b709fc419561.jpg

Faq

Gyors ismertető a Natuzzi Italia ügyfelek által gyakran feltett kérdésekről.
Egyéb kérdések vagy dilemmák esetén kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba, vagy keresse fel az Önhöz legközelebb eső áruházunkat.

 

Ecoflex hab: minden Natuzzi párnához nagy rugalmasságú PU habot használnak. Ezek az IMPE részlegünkben készülnek, és Freon CFC szennyezőanyagtól mentesek.

Változó sűrűségű PU habok: több, mint tíz különböző sűrűségű habot használunk. Ez lehetővé teszi az ideális, személyre szabott komfort, dizájn és alátámasztás biztosítását.

Vattabélés: Hőragasztású szálak többszörös rétege, ülőpárnák belső részét körbevonó bélés, mely formát és komfortot ad az üléseknek.

Hevederezés: a szabadalmaztatott ipari erősségű rugalmas hevederezést az ülésvázra és a háttámla vázára erősítik fel alátámasztásként. Egy egy 100% rugalmasságú, az autó- és repülőgép gyártásban használt anyag, mely kiváltja a hagyományosabb fémrugókat. Több, jól érzékelhető előnye is van a hevederek alkalmazásának. Állandó, teljes hosszban való alátámasztást biztosít a bútor favázának; nem bocsát ki hangot, nem rozsdásodik, nincs az a rizikója, hogy kicsavarodó rugók álljanak ki a párnákból.

 

Split bőr (hasíték bőr): Minden nyersbőrt ketté kell vágni, mert önmagában túl vastag lenne a kárpitozáshoz vagy bármely más típusú megmunkáláshoz. A nyersbőr előbb keresztül megy egy vágógépen, ahol azt egy penge két külön darabra vágja. Az alsó bőrdarab a split bőr. Ezt a bőrt le lehet csiszolni (korrigálni), majd a felületére egy állandó barkamintázatot préselni. Ezeket a bőröket a kanapék hátuljára és külső oldalaira helyezik, hogy a költségek ilyen jellegű csökkentésével alacsonyabb árfekvést lehessen elérni. A split bőr továbbra is 100% bőr, és ugyanazon kikészítési folyamatokon megy keresztül, mint a színbőr rész. 

Top Grain (színbőr): A fent említett eljárásban ketté vágott bőr felső része a színbőr. Ezt általában olyan helyekre teszik, melyek fokozottabb használatnak vannak kitéve, mivel a színbőr rostjai sokkal kompaktabbak, mint a split bőré.

Full Grain (teljes barkás bőr): Csak természetes barkával rendelkező színbőr. A barkák nincsenek korrigálva.

Corrected Grain (Korrigált barkás bőr): Színbőr, amit lecsiszolnak, hogy csökkentsék valamennyire a rajta lévő természetes jegyek látványát. A különféle korrigálási típusok közül a leggyakoribb, hogy lecsiszolják, és teljesen eltávolítják a természetes barkát, majd rányomnak egy állandó barkamintázatot a felületére. Egy másik típusa a korrekciós eljárásoknak, amikor enyhén lepolírozzák a bőrt, hogy eltávolítsák a barkák csúcsait és mélyedéseit.

Embossed Grain (préselt barkás bőr): Hengerek segítségével állandó barkamintázatot préselnek a bőrbe. Ez a minta lehet egészen finom, mint egy apró barkájú természetes bőr látványa, vagy lehet egészen változatos mintázatú, mint egy krokodil bőre.

Bőrkategóriák: A bőrkategóriák meghatározásának legfőbb faktora a nyersbőr származási helye. A bőr osztályozása határozza meg az árát.

”Pull-up” bőr: Viasszal vagy olajjal kezelt festett bőr. Amikor a bőrt meghúzzák, az olaj/viasz különválik, miáltal a bőr színe világosabbra változik.

Sokféle különböző  bőrtípus van a kínálatunkban, és mindegyik esetében többféle színből lehet válogatni. Vannak közöttük vastagabbak és vannak vékonyabbak, vannak dombor nyomott mintázatúak és vannak finom tapintású bőrök. A teljes színválaszték folyamatosan változik, a bőrszínek száma meghaladja a 150-et. A választás az Öné, csak az Ön ízlésén és életstílusán múlik, melyik mellett dönt.

Modellről modellre változik a faváz szerkezete. Rétegelt favázat használunk, mely különféle tömör fa, úgymint fenyő vagy bükk kombinációja furnérlemezzel, OSB-vel, forgácslemezzel és keményfarost ”mansonite” borítással. Néhány faváz tartalmaz fém vagy látványos faragott részeket. A felfüggesztést elasztikus heveder-rendszer biztosítja, ami abszolút tartós és 100% rugalmas. Ez azt jelenti, hogy a rétegelt favázunk felfüggesztő-rendszere túlél mindenféle rugós típusú konstrukciót. Az általunk gyártott dizájnoknak csak hasznára válik ez a konstrukció, mert könnyen adaptálható mindenféle stílusú bútorhoz a szegecselt klasszikus bútorvázaktól a modern, magas felépítésű modellekig.

Áruházainkban vásárolhat tisztítókészletet. Alternatív javaslatként, bőrbútora tisztításához használjon semleges kémhatású szappanos víz oldatot, és száraz, puha, fehér ruhát. Nem javasoljuk, hogy bármiféle kondicionáló vagy vegyi anyagot vigyen fel a kanapéra. Egyszerűen portalanítsa a kanapét, és távolítsa el a foltokat, amint megjelennek a bőrön – mindez segít Önnek megőrizni kanapéja küllemét annak elvárt élettartama alatt. Ne felejtse, hogy a bőr természetes anyag, mely az évek múlásával megváltoztatja küllemét.

Bővebb információk:
- BŐR KÁRPIT
- PROTECTA (FEDETT) BŐRKOLLEKCIÓ
- NATURAL (NATÚR) BŐRKOLLEKCIÓ

A bőr elasztikus anyag, és az alakja visszatükrözi, milyen gyakorisággal használják a bútor egyes részeit. Épp úgy, ahogy egy új cipőnek is be kell először törnie, úgy viselkedik az Ön bőrkanapéja is. Ez a megnyúlás nem hiba, hanem velejáró természetes minősége a bőrnek.

Az idő múlásával minden bőr megfakul valamilyen mértékben. A közvetlen napsugárzásnak kitett bőr gyorsabban fog fakulni. A Protecta (fedett) bőrök tovább ellenállnak a kifakulásnak, mint a Natural (natúr) bőrök.

Natural bőr = Felületi kikészítés nélküli bőrök = Több természetes jegy / árnyalati különbségek

Protecta bőr = Felületileg kikészített bőrök = Kevesebb természetes jegy / Egységesebb látvány

A végtermék árának nagyon fontos részét képezik a bőrt jellemző tulajdonságok. Ahogy emelkedik a bőr kategóriája, úgy emelkedik a végtermék költsége is. Azonban sok más tényező is hatással van az ár alakulására, ideértve: méretek, stílus, láb típusa és varrás részletek. A Natuzzi hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy a kanapé esztétikus látványt nyújtson minden szögből. Így amennyiben Ön a kanapéját vagy a sarokgarnitúráját a szobája közepén szeretné elhelyezni, úgy a kanapé minden részén láthatók lesznek majd a dizájn elemek.

Nem, normál körülmények között a bőr nem töredezik meg és nem pattogzik le. Amivel ez megtörténhet, az a bőrön lévő festék, ami megtörhet vagy lepattogzódhat.
Ez általában javítható – gondoljon akár csak egy fal festésére. Azonban ne felejtse, hogy nem minden esetben javítható könnyen a színezés, és hogy a festés horzsolási, hegesedési nyomokat hagyhat.

A bőr alkalmazkodik a környezetéhez.
Hozzáidomul a szoba, vagy rajta ülve az Ön testének hőmérsékletéhez, ezáltal állandó hőérzetet biztosít, és kellemes élményt az Ön bőrének.

Az olyan jegyek, mint a hegek, rovarcsípések, ráncok, redők és erezet nyomok a valódi bőr természetes jellemzői. Ha Ön a Natuzzi Protecta bőrcsaládból választ kárpitot, mely védőréteggel ellátott, egységes felületű bőrtípus, akkor kevesebb ilyen jeggyel találkozik majd. Azonban a Natural bőrcsaládba tartozó bőrökön több ilyen természetes jegy látható, úgymint rovarcsípések, hegek, hízási redők, ezenkívül színeltérések is tapasztalhatók. Ezek a színeltérések akár ugyanazon bőrdarabon belül is előfordulhatnak, mert nincs a bőrön olyan fedőréteg, ami - mint a Protecta bőrcsalád esetében - egységes színezést adna a kárpitnak. Mindez a bőr eredetiségét mutatja, és nem tekinthető hibának. Igazából ezt úgy kell felfogni, mint a magas minőségű, valódi bőr „jegyét”.

Igen. A bőr tulajdonképpen egy mellékterméke a szarvasmarha iparnak.
A legnagyobb bőrfelhasználó a cipőipar.
A világ bőrtermelésének mindössze 10 százalék körüli részét használják fel bútorokhoz.

A bőrkategóriák meghatározásának legfőbb faktora a nyersbőr származási helye. A bőrök a világ minden tája felől érkeznek hozzánk, és a rajtuk található természetes jegyek mennyisége alapján kerülnek osztályozásra. Mivel ritkább a kevés jeggyel rendelkező bőr, ezért azok általában drágábbak, és kevesebb kikészítést igényelnek, hogy kárpitozásra alkalmas bőr váljon belőlük. A déli féltekéről származó bőrök sokkal nagyobb mennyiségben állnak rendelkezésre, és több természetes jegyet is mutathatnak. Ezek kevésbé rugalmas bőrök, mint az északi féltekéről származók. A déli féltekéről származó bőrök a Protecta bőrcsalád zömét szokták alkotni. Általánosságban kijelenthető, hogy a magasabb kategóriájú bőrök az északi féltekén nevelkedett állatokról származnak. Mindemellett néhány déli féltekés bőr is bekerülhet a Natural kollekciónkba. A Natural bőrök, jellegükből adódóan, jó pár természetes jeggyel rendelkeznek, és színeltérés is jellemzi őket. Ez nem hiba.

Ha Ön aggódik, hogy kisállatai kárt tesznek a bőrben, akkor olyan bőrt kell keresnie, ami a legmegfelelőbb a kisállatokat tartó otthonok számára. Valószínűleg a Protecta bőrcsaládból kellene választania, mert ez a legkönnyebben javítható. Ezeknél a bőröknél a javítások is alig észrevehetők, köszönhetően a bőrcsaládnál alkalmazott színezési módnak.

A Natuzzi nem értékesít közvetlenül a gyárból.
A Natuzzi termékek csak a Natuzzi áruházakban vagy engedéllyel rendelkező Natuzzi kereskedőkön keresztül vásárolhatók meg.
Az Önhöz legközelebbi Natuzzi áruház vagy kereskedő elérhetőségét az Áruház kereső címszó alatt találja meg.

Bővebb tájékoztatás

KAPCSOLAT

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store